KAKSIN AINA KAUNIHIMPI

Ihan mieletön treeniviikko takana! Harjoituksien saldo kuluneelta seitsemältä päivältä (sunnuntaista lauantaihin) on kolmet painit, kolme punttisalia ja yhdet kotijumpat. Kaikki edellä mainitut treenit on mennyt todella hyvin, ja nyt kyllä tuntuukin siltä että olen treenannut. Kaikki lihakset ovat joko hapoilla tai todella väsyneet, nahka on hellänä kun on nostettu rautaa ja raajat ovat mustelmilla painimisesta. Olen tällä viikolla ollut myös superonnekas ja päässyt treenaamaan puntilla ohjatusti kahdesti!

img_9246

Käyn yleensä puntilla yksin, mikä sopii minulle oikein hyvin. Vaikka yksin saa tehtyä kovaakin treeniä, on ihanaa välillä harjoitella kaverin kanssa. Kun mukana on tsemppari, saa treenistä paljon enemmän irti, ja pystyy viemään itsensä sellaisille äärirajoille (ja parhaimmillaan niiden yli) jota ei yksin vain yksinkertaisesti pysty saavuttamaan.  Jos olet tottunut treenaamaan yksin, suosittelen ehdottomasti ottamaan välillä kaverin mukaan, saat varmasti itsestäsi enemmän irti kun toinen puskee sinua äärirajoille!

 

Ensimmäinen ohjattu punttitreeni oli ystäväni Petran kanssa. Keskityimme jalkoihin ja käsiin. En ollut odottanut mitään helppoa ohjelmaa tai mukavaa ja leppoisaa tuntia, ja kuten aavistelinkin, niin Petra piiskasi minusta kaiken mahdollisen pihalle. Olin toistuvasti epämukavuusalueella, ja parhaimmillaan muutama kirosanakin pääsi suusta livahtamaan. Sarjat tehtiin pääsääntöisesti supersarjoina, ja siinä vieressä kun Petra kannusti ja käski, en voinut jättää kesken tai huijata. Treeni meni perille haluttuihin paikkoihin, jalat olivat ihan muussia ja käsiin koski. Petra toimii tosiaan personal trainerina, joten sain siinä samalla varmuutta ja vinkkejä omiin tekniikoihini ja saliohjelmiin. Yksin pääsen todella harvoin harjoittelemaan noin kovaa mitä Petran kanssa harjoittelin, ja se toi myös tervetullutta vaihtelua minun salirutiineihini!

Lauantaina minulla oli voimatreenit, joita olin vähän jännittänyt etukäteen. Olivathan ne minulle ihan ensimmäiset ohjatut voimatreenit. Kotisalillani Sisu Gymilla toimii hierojana/personal trainerina Martti, jonka voimatreeneihin sain osallistua. Hän katsoi kyykkytekniikkani läpi ja antoi vinkkejä miten sitä voisi parantaa (onneksi tekniikkani oli hyvä, eikä ilmennyt mitään virheasentoja) ja hänen ehdotuksestaan kokeilimme myös paljon jaksan maksimissaan kyykätä. Kyykkäsin riemukseni 95 kiloa, joka tuntui myös suhteellisen helpolta. Mutta kun 100 kiloa oli tangossa, en enää päässyt ylös. Maksimien jälkeen tein voimasarjaa (5×3) 90 kilolla. Oli huikea tunne, kun uskalsin kyykätä ihan alas asti, kun Martti oli varmistamassa. Olin erittäin onnellinen koska muutama kuukausi sitten, kun koetin yksin kyykätä 90 kilolla, en uskaltanut tehdä syviä kyykkyjä. Nyt 90 kiloa meni helposti alas asti ja puhtaalla tekniikalla ylös!

img_9250_edited

Tällä viikolla kävin myös ensimmäisissä BJJ-treeneissä. Oli hienoa laittaa GI (BJJ-puku/pyjama/kimono jne.) ensimmäistä kertaa päälle! Jostain syystä minua myös hermostutti: onko vyö oikein, pysyykö puku päällä, miksi kaikki näyttää vaikeammalta kuin lukkopainissa. No eihän se vyö tietenkään pysynyt kiinni vaikka oikein (ehkä) olikin, puku oli niin uunituore että kaulus oli verrattavissa isoon rautakankeen, tunsin oloni vieraaksi GI:ssä ja olin läpimärkä hiestä jo heti alkulämmittelyssä. Tuntui että olisin astunut ihan uuteen maailmaan, yhtäkkiä en taas osannutkaan mitään. Mutta sitten kun päätin lopettaa hermoilun ja keskityin tekniikan harjoitteluun, niin alkoihan se luonnistua ja hauskaakin oli! BJJ:ssa GI:stä saa ottaa kiinni ja repiä, mikä tuntui aluksi vähän vieraalta, mutta luulen että siihenkin pääsee jyvälle nopeasti.

Tällä viikolla myös painit ovat menneet hyvin ja olen nauttinut joka tunnista. En edelleenkään ole kauhean hyvä, mutta huomaan itsessäni tapahtuneen kehitystä. Nyt on helppo hymyillä, kun kaikki on mennyt rennosti omalla painollaan eteenpäin ja kehitystäkin on tapahtunut. Positiivisin mielin ja kiitollisena toimivasta kehostani aion tänään nautiskella lepopäivästä ja päästää nörtin puoleni valloilleen katsomalla elokuvan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat!

img_8696

 

Advertisements

2 thoughts on “KAKSIN AINA KAUNIHIMPI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s