KINKUNSULATUSJUMPPA

Tässä on kohta mennyt kolme viikkoa juhlasta toiseen. Ensin syntymäpäiväni, sitten joulu ja nyt seuraavaksi uusivuosi. En ole hirveästi käynyt treenaamassa, enkä ole ottanut siitä mitään stressiä. Olen viettänyt kiireetöntä aikaa perheeni kanssa ja ottanut rennosti. Olen tietenkin myös syönyt aika vapaasti, ja se kyllä näkyy ja tuntuu. Voisin lyödä vaikka vetoa että ainakin joulun syömiset tuntuu aika monella. Mutta sitähän sanotaan että sillä mitä syöt joulun ja uuden vuoden välissä ei ole mitään merkitystä, vaan sillä mitä syöt uuden vuoden ja joulun välissä.

img_0162_edited

Olen näinä viikkoina kuitenkin ehtinyt keskimäärin pari kertaa viikossa puntille ja se on kyllä joka kerta tuntunut samalla yhtä raskaalta ja yhtä ihanalta. Kun tuntuu että vaan syö ja juo ja pääasiassa vain istuskelee niin on ihana saada kroppaan liikettä ja kunnon hiki päälle. Joten minullapa on teille kinkunsulatusjumppa, jos haluatte myös kunnon hien päälle mutta ette jaksa lähteä salille asti!

Tämän voit siis tehdä kotona, et tarvitse mitään välineitä. Jumppa toteutetaan Tabata-tyylillä. Tabata harjoitukseen valitaan yleensä 1-5 liikettä ja yhtä liikettä tehdään kerrallaan neljä minuuttia niin, että työaika on 20 sekunttia, jota seuraa 10 sekunnin lepo. Kun yhtä liikettä on tehty näin neljä minuuttia (eli yhteensä 8 x 20+10 sekuntia), siirrytään seuraavaan liikkeeseen. Liikkeet voivat olla mitä vaan ja tarkoitus on tehdä se 20 sekunttia säästelemättä. Tähän on kaikilla aikaa, tämä vie esimerkiksi neljällä liikkeettä yhteensä vain 19 minuttia + muutaman minuutin alkulämmittely, eli puolisen tuntia! Tietenkin myös loppuun kannattaa pysyä hetki liikkeellä ja palautella esimerkiksi hyppimällä kevyesti ja ravistelemalla raajoja. Tabata on erittäin kovatehoinen harjoitus, joten jos et ole aikaisemmin kokeillut Tabataa, niin aloita maltilla! Tee liikkeet huolella, keskity laatuun enemmän kuin nopeasti rykimiseen.

Tähän kinkunsulatusjumppaan olen valinnut neljä liikettä, joista voi oman kunnon ja mieltymyksen mukaan tehdä joko perusliikkeen tai vaativamman liikkeen. Liikkeet voi myös hyvinkin sekoittaa niin, että tekee esimerkiksi vuorotellen perusliikkeen ja sykettä nostattavamman liikkeen. It’s up to you!

Eli lämmittele ensin pari minuuttia tekemällä esimerkiksi x-hyppyjä ja/tai hiihtoliikettä. Kannattaa joko ladata puhelimeen ilmainen Tabata-timer tai laittaa tietokoneelta timeri päälle niin ei tarvitse kytätä puhelimen sekunttikelloa. Pidä liikkeiden vaihdon välissä minuutin mittainen tauko.

 1. Kyykky/ Kyykkyhyppy

  img_0317_edited
  Polvet ja varpaat osoittavat kyykkyyn mennessä samaan suuntaan, mieluiten hieman ulospäin. Jännitä vatsa. Jos teet kyykkyhypyn, lähde ala-asennosta, hyppää räjähtävästi ja palaa ala-asentoon.
 2. Punnerrus/ Yleisliike

  img_0341_edited
  Tee punnerrukset joko polvet maassa tai ilmassa. Pidä kyynärpäät lähellä vartaloa, niin saat punnerruksen tuntumaan ojentajissa, myös yleisliikkeessä!
 3. Vatsarutistus/ Sulkavan soutu

  img_0347_edited
  Sulkavan soudussa nosta jalat ilmaan ja nojaa vartaloa hieman taaksepäin. Ojenna kädet jalkojen kanssa suoriksi. Vedä kädet ja jalat samaan aikaan lähelle ylävartaloa, aivan kuin soutaisit! Pidä kädet ja jalat koko ajan ilmassa.
 4. Askelkyykky/ Askelkyykkyhyppy

  img_0367_edited
  Nyt pitäisi jo tuntua. Jos teet askelkyykyn, ota jalalla askel eteenpäin ja ponnista takaisin ylös. Sitten toisella jalalla. Jos teet askelkyykkyhypyn, lähde tästä ala-asennosta ja pyri ponnistamaan ylöspäin mahdollisimman räjähtävästi.

Sitten kokeilemaan Tabataa, lupaan että kinkku sulaa ja hiki virtaa!

Mitä aiotte tehdä uutena vuotena? Me lähdemme koko perheen voimin Ruotsiin ystävillemme. Saas nähdä mitä ruotsalainen uusivuosi pitää sisällään, odotan innolla! Turvallista ja hauskaa uutta vuotta kaikille! ❤

img_9625_edited
Tervetuloa uusi vuosi!
Advertisements

4 thoughts on “KINKUNSULATUSJUMPPA

 1. Anonymous

  Oikein hyvää Uutta Vuotta ja ihanaa matkaa Ruotsiin! Nauti ja rentoudu. Hyvin markkinoitu Tabata – täytyy testata!
  – uskollinen lukija ❤

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s