RUOTSALAINEN UUSI VUOSI

Vuosi on vaihtunut ja ajattelin vähän kirjoitella meidän vuoden vaihteen puuhista. Reissasimme koko perheen voimin Ruotsiin ystävillemme uudeksi vuodeksi, olipa ihana reissu! Menimme lentäen kun se on niin helppoa ja nopeaa, matka kesti vain 45 minuuttia suuntaansa. Lennot meni pikkuneidin kanssa hyvin. Hän on jo aika kokenut lentäjä, sillä tämä oli neidille kolmas kerta lentokoneessa.

img_0458
Orfeusgruppen patsas Hötorgetilla. Taustalla Tukholman konserttitalo.

Ehdimme olla kolmisen päivää Ruotsissa, joista kylläkin vain yhden kokonaisen päivän. Saavuimme lauantaina ja kävimme heti Arlandasta lähdettyämme tekemässä ruokaostokset. Olimme sopineet että olemme lauantaina vain ystäviemme luona ja rentoudumme, käymme ampumassa raketit ja valamme tinat. Ystävämme olivat suunnitelleet kolmen ruokalajin illallisen, jonka teimme yhdessä illalla saunan jälkeen. Alkuruuaksi oli rapucocktailia valkosipulileivän kanssa, pääruuaksi härkää punaviinikastikkeessa ja jälkiruuaksi nutellajuustokakku. Ihan täydellistä. Kävimme ampumassa pari rakettia saunomisen ja ruuan valmistamisen välissä jotta pikkuneiti näkisi ensimmäiset rakettinsa. Neiti tuijotteli raketteja suu ihmetyksestä auki. Hänen mielestään ehdottomasti kiehtovimpia olivat tähtisädetikut. Miehet kävivät ampumassa loput ja isoimmat raketit puoliltaöin.

img_0461

img_0419
Minun tinani meni neljään osaan, yksi oli selkeästi viikinkilaiva! Muista en ottanut selvää. Mitä teille tuli?
img_0428
Pikkuneidillä riitti ihmeteltävää raketeissa ja tähtisädetikuissa. Muutenkin reissu meni todella hyvin!

Sunnuntaina kävimme Tukholmassa. Olimme sopineet että menemme syömään mongolialaiseen ravintolaan. Jos olette tukholmassa niin käykää syömässä ravintolassa nimeltä Djingis Khan, suosittelen! Buffetista saa muun muassa shushia, valmiita wokkeja ja uppopaistettuja herkkuja, mutta herkullisin on ehkä se tiski mistä saa itse koota oman wokkiateriansa ja se paistetaan vasta sitten! Jälkkäriksi on mousseja ja hedelmiä sekä jäätelöä. Hyvä että sain takkia enää kiinni kun sieltä lähdimme pois, sillä pitihän kaikkea tietenkin maistaa. Ruuan jälkeen kävelimme katselemassa Tukholmaa. Siitä on monta vuotta kun olen viimeksi käynyt siellä, enkä oikeastaan muistanut millainen kaupunki Tukholma onkaan. En tiedä oliko se vain illan hämärän ja onnellisuuden taikaa, mutta Tukholma oli oikein tunnelmallinen ja viihtyisä. Kaupunki oli koristeltu kauniilla valoilla ja keskustassa oli luistelurata, joka oli niin romanttisen ja ihanan näköinen, että sinne täytyy päästä itsekin luistelemaan. Viimeistään vaikka silloin kun pikkuneiti osaa luistella niin mennä koko perheen voimin ja pakotetaan ystävätkin mukaan! 🙂 Olimme Tukholmassa niin vähän aikaa että pyysin ystäviltäni turistikierrosta sitten ensi kerralla kun menemme taas heille kylään.

img_0509

img_0488

img_0511

img_0513

Maanantaina iltapäivällä olikin jo lähtö takaisin kotiin, todella nopeasti menivät ne pari päivää! Miten teidän Uuden Vuoden vietto meni? Teittekö lupauksia? Minä en tehnyt. Mutta minä toivon tältä vuodelta paljon rakkautta ja ihania hetkiä perheen kanssa sekä aikaa ystävien kanssa. Aion kehittyä lukkopainissa (ja BJJ:ssä), voimanostossa ja liikkua niin paljon kuin mahdollista. Aion lukea niin monta kirjaa kuin pystyn, siitä on liian kauan kun olen viimeksi päässyt lukemisen makuun! Mitä te toivotte tulevalta vuodelta?

Hyvää alkanutta vuotta kaikille!

img_0536
Lauantaina Ruotsissa satoi vettä mutta onneksi sunnuntaina oli jo parempi ilma.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s