MIKSI TREENAAN?

Olen viimeisen kuukauden aikana miettinyt miksi treenaan ja mitä tavoitteita minulla oikein on treenin suhteen. Lähdin liikkeelle kysymällä itseltäni seuraavia kysymyksiä:

  • Miksi treenaan juuri näitä lajeja?
  • Tekeekö tämä minut onnelliseksi?
  • Mikä minua motivoi?
  • Kaipaanko uusia haasteita?

Näitä kysymyksiä voi toki soveltaa mille vain elämän osa-alueelle. 🙂 Erityisesti nyt vuoden alussa on hyvä miettiä mitä haluaa tulevaan vuoteen sisällyttää ja millä tavalla itseään toteuttaa.

blogiin2
Ilmajoogaa. Suosittelen kokeilemaan! 🙂

Tykkään kaikenlaisesta liikunnasta (no jaa, pallopelit on hermoilleni vähän huonoja..) ja rakastan haastaa itseäni jatkuvasti, niin henkisesti kuin fyysisesti. Treenaan, koska siitä tulee niin hyvä olo. Liikunta on tärkeä osa henkistä hyvinvointiani. Urheilu ja itsensä haastaminen, omien rajojen etsiminen ja niiden ylittäminen on minulle terapiaa: mieli lepää, keho kiittää.  Urheillessa koen myös sellaisia onnistumisen tunteita, jota en arjessa kovinkaan usein enää koe. Näitä on esimerkiksi sellaiset hetket kun tajuan jonkun tekniikan lukkopainissa ja osaan käyttää sitä sparratessa, tai kun teen vaikkapa uuden maastavetoennätyksen puntilla. Se on mahtavaa.

Tosiaan kun tykkään kaikenlaisesta urheilusta niin haluaisin treenailla vähän liikaakin eri lajeja verrattuna siihen, mihin minulla on oikeasti aikaa. Lukkopaini, bjj, kuntosali, tanssi ja jooga. Tätä kaikkea haluaisin ensisijaisesti tehdä. Siihen lisäksi olisi vielä muutama laji jota haluaisin harrastaa. Eipä oikein riitä tunnit vuorokaudessa, varsinkaan jos haluaisin oikeasti olla jossain noista hyvä. Tuskailen välillä sen kanssa, mihin lajiin haluaisin eniten panostaa. Tällä hetkellä pääpaino treeneissä on kamppailulajeissa ja kuntosalissa, mutta ehkä keväämmällä painotan jotain muuta.

blogiin5
Lukkopainia
bjj8
BJJ:tä. Kuva Tanja Kalliosaari / Ultimate Photo Artist

En keksi mitään syytä miksi en treenaisi. Se nostattaa mielialaa, poistaa stressiä ja kasvattaa henkisiä ja fyysisiä voimavarojani. Ei ole montaa kertaa etten lähtisi treeneistä hymyillen kotiin. Tietenkin niitä huonoja päiviäkin vuoden aikana on, mutta loppujen lopuksi ne ovat laskettavissa kahden käden sormilla. Yleensä se menee niin, että jos on ollut huono päivä, se paranee salilla.

Urheilu on minulle myös elämäntapa. Vaikka välillä tulee pidempiäkin taukoja sairastelun tai muun syyn vuoksi, palaan aina liikkumaan. Muutaman päivän jälkeen alan olla jo levoton jos en ole liikkunut, ja sitten täytyy tehdä jotain kotona tai missä ikinä olenkin. Jos en siis ole sairaana. Usein käyn esimerkiksi kävelylenkillä ja teen siihen perään jonkun nopean kuntopiirin tai Tabatan. Tai jos kaipaan rauhallisempaa harjoitusta ja rauhoittumista muuten, niin joogaan. Heti on parempi olo kun tuntuu että kropassa kiertää veri ja saan lihaksiin vähän lämpöä.

blogiin

Tavoitteita treenin suhteen minulla ei ole viime aikoina ollut ja tietenkin synnytyksestäkin on mennyt kohta vasta vuosi. Synnytyksen jälkeen treeni oli minulle tapa viettää omaa aikaa ja palautella kroppaa, koko ajan itseäni kuunnellen. Nyt lähiaikoina on tuntunut että kroppa on palautunut täysin eikä ole mitään mitä en voisi tehdä. Olen ajatellut tulevalle vuodelle muutamia tavoitteita mitä haluan treenillä saavuttaa: kiinteytyä enemmän (muutamia ongelmakohtia vielä on raskauden jäljiltä), nostattaa voimatasoa ja treenata mahdollisimman monipuolisesti. Minua kiinnostaa kehonhalllinta, liikkuvuus ja akrobatia ja jos vaan saan näitä ujutettua treenien joukkoon niin olisin superonnellinen.

Ja vielä loppuun kuva jossa kiteytyy äärimmäisen hyvin se miksi treenaan ja miksi viihdyn kamppailulajien parissa. Tämä kuva ei tarvitse sanoja. ❤

bjj16
Kuva Tanja Kalliosaari / Ultimate Photo Artist
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s