HYMYÄ HUULILLE!

“Ootko koskaan huonolla tuulella?” “Sä oot aina niin hymyilevä.” Tässä pari kommenttia mitä kuulen aika usein. Kyllä, olen välillä huonolla tuulella ja joskus olen oikea pirttihirmu. Minä uskon hymyilyn ja positiivisuuden voimaan. Hymy tekee aina kauniimmaksi niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Negatiivisuus ja liika pessimistisyys syövät voimia, enkä itse jaksa negatiivisuutta ympärilläni.

Tottakai kaikilla on huonoja päiviä. Harva on jatkuvasti hyvällä tuulella. Elämässä on myös ajanjaksoja jolloin ei mene niin hyvin. Suututtaa, ahdistaa, veetuttaa, masentaa.. Näille tunteille on oma paikkansa ja on tärkeää että tiedostaa ne. Siinä on kuitenkin eroa, antaako negatiivisuudelle paljon vai vähän valtaa. Mitä pidempään jää vellomaan kurjaan tunteeseen ja vatvoo asioita jotka harmittaa, sitä ikävämpi olo on.

img_0779

Voiko positiivisuutta sitten harjoitella? Voiko ihminen muuttua positiivisemmaksi? Minä väitän että voi. Se on pitkälti kiinni omasta tahdosta. Se vaatii ehkä vähän pitkäjänteisyyttä ja jos on tottunut näkemään maailman harmaana, niin positiivisuuden eteen pitää nähdä hieman vaivaa. Tässä on minun vinkkini siihen, miten pysyä positiivisena. Jos minulla on huono päivä, niin pyrin muuttamaan sen hyväksi muun muassa näillä keinoilla.

img_0654

Ole kiitollinen. Mieti mistä olet kiitollinen, mitä sinulla on ympärilläsi? Oletko kiitollinen perheestäsi, ystävistäsi, terveydestä, lemmikistä, omasta kodista? Joskus pidämme näitä asioita itsestään selvyytenä, mutta aina ne eivät ole.

Hymyile. Vaikka kuinka suututtaisi niin hymyile. Vaikka olisit yksin niin hymyile. Ja hymyile varsinkin muille ihmisille: kaupan kassalle, vastaantulijalle, konduktöörille, naapurille. Hymy saa sinussa joka tapauksessa aikaan positiivisia muutoksia, mutta kun hymyilet toiselle ihmiselle, niin saatat saada hymyn takaisin ja tehdä teidän molempien päivästä paremman.

img_0671

Poista negatiivisuus ympäriltäsi, levitä positiivisuutta. Kannattaa päästää negatiivisuuden aiheuttajista irti, vaikka ne olisivat ihmisiä. Liika negatiivisuus ympärilläsi saa sinutkin huonolle mielelle. Jos negatiivisuuden aiheuttajaa ei ole mahdollista poistaa, niin mieti miten voisit olla sen vaikutuksen alaisena mahdollisimman vähän. Ja levitä positiivisuutta! Mieti asioista hyvät puolet ja sano ne ääneen. Kehu muita ja sano mukavia asioita ystäville, läheisille, salikaverille.

Positiivinen asenne. Asenne ratkaisee. Aina ei mene ihan putkeen mutta sellaista elämä on. Voitko tehdä asian korjaamiseksi/muuttamiseksi jotain? Tee se! Onko asia sellainen johon et voi itse vaikuttaa? Jos on, hyväksy asia sellaisenaan. Älä jää märehtimään sitä vaan jatka matkaasi eteenpäin. Muista myös ottaa rennosti, ei tämä elämä niin vakavaa ole.

Tee sitä mistä pidät. Noniin, tätä asiaa en voi tarpeeksi toitottaa. Tee asioita joista nautit ja jotka saavat sinut onnelliseksi. Se voi olla mitä vain: maalaus, askartelu, puutarhan hoito, liikunta, kokkaaminen… Mitä näitä nyt on. Kunhan sinulla on hyvä olla! Nauti hetkestä joka tekee sinut onnelliseksi niin hyvän olon tunne säilyy pidempään.

Sellaisia ajatuksia minulla tällä kertaa. Lähipäivinä on ollut niin upeat ilmatkin ettei “negaamiselle” ole ollut tilaakaan. Nautitaan elämästä! ❤

img_9023

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s