VAUVANI MUN

dsc_0138

Minun pieni vauvani on nyt sitten taapero. Hän kävelee, touhottaa, pälpättää ja puuhailee kaikenlaista isojen tyttöjen tuntuisia juttuja. Mihin minun vauvani katosi? Ihan hetki sitten hän oli pienen pieni käärö pienine itkuineen ja ääntelyineen. Tämä vuosi on mennyt hujauksessa ja se on ollut eittämättä elämäni parasta ja vaikeinta aikaa. Vaikeuksista huolimatta on ollut ihana seurata vierestä ensiaskelia, ensimmäisiä sanoja, saada ensimmäiset suukot ja halit ja tuntea itsensä rakkaaksi, kun salilta tai kaupasta tultua pienet jalat tepsuttavat niin kovaa kun vain pääsevät minua vastaa eteiseen. Olen ollut onneni kukkuloilla kun olen kuullut neidin nauravan ensimmäistä kertaa ja tirauttanut pari onnen kyyneltä kun olen katsonut mieheni ja lapseni riehuvan ja nauravan kovaan ääneen yhdessä. Sydämeni on pakahtunut kun olen nähnyt lapseni onnellisena. Voi äitiys. Kumpa vauvantuoksua voisi pullottaa.

Meillä juhlittiin 1-vuotis syntymäpäivää isosti. Ristiäiset olivat pienet joten halusimme neidin synttäreille mahdollisimman paljon sukulaisia juhlimaan pikku ilopilleriämme. Teemaväreinä toimi pinkki ja hopea, aika tyttömäiseen tapaan. Päivänsankari jaksoi juhlia hienosti siitä huolimatta, että oli ollut koko edeltävän viikon kovassa kuumeessa ja saanut juuri edellisenä päivänä kolme rokotusta neuvolassa. Yöuniakaan ei ollut koko viikkona pahemmin näkynyt, joten tähän kaikkeen nähden tyttömme oli oikein reipas ja iloinen synttärisankari. Hän on luonteeltaan kyllä aika seuraneiti joten kaikki vieraat ja hälinä oli hänelle vain mieleen.

dsc_0066

dsc_0068

Tarjoiluja oli tietenkin kaikenlaista, suolaista ja makeaa. Äitini ja äidinäitini auttoivat todella paljon juhlaherkkujen tekemisessä, mikä helpotti muuta järjestelyä. Äitini teki mielettömän hienon suklaakakun pinkillä kermakuorrutuksella, ja äidinäiti vastasi mm. suolaisista piirakoista, kuivakakusta ja kaurakekseistä. Suosikkini oli kuitenkin hedelmähai, josta pikkuneiti sai napsia terveellisiä herkkuja pitkin päivää. Vesimelonihai oli täytetty mansikoilla, mustikoilla, meloninpalasilla ja viinirypäleillä. Nam!

dsc_0065

dsc_0064

dsc_0085

Koristeina toimi vaaleanpunaiset kukat ja ilmapallot sekä pinkki lippunauha. Seinälle laitoimme kuvia neidin ensimmäisen vuoden ajalta. Oli aika helppoa löytää kaupasta kaikkea vaaleanpunaista kukkaa ja koristetta, kun ystävänpäivä on ihan nurkan takana. Lahjoja tuli läjäkaupalla, synttärisankarin lempparilahja taisi olla oma älypuhelin. 🙂 Tietenkin sellainen lasten, jonka avulla voi opetella numeroita ja muuta, ei siis kuitenkaan vielä oikea älypuhelin.

Sellainen juhlaviikonloppu meillä, mites teidän viikonloppuun kuului? 🙂

dsc_0136

dsc_0139

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s