PEHMEÄ AAMUJOOGA

Joskus aamuisin kroppani on kankea kuin rautakanki. Varsinkin jos kehonhuolto on jäänyt vähemmälle ja takana on rankka treeniviikko. Jos aamulla on aikaa niin teen pienimuotoisen aamujoogan, tai oikeastaan tämä on venyttely. Itse teen tämän sängyllä makoillessa, mutta tämän voi tehdä missä tahansa muuallakin! Tässä muutama helppo liike joiden avulla saa kroppaan liikkuvuutta ja lämpöä heti aamusta, eikä tämä vie aikaakaan kuin viitisen minuuttia.

  1. Venytä itsesi niin pitkäksi kuin saat, kurota varpaita ja sormia erilleen toisistaan. Laske rauhallisesti kolmeen. Tämän jälkeen nosta polvet vatsan päälle ja halaa jalkoja, voit keinutella itseäsi pienesti puolelta toiselle jos tuntuu siltä.

jooga1

2. Avaa jalat sivuille ja ota jalkapohjien ulkoreunoista kiinni. Polvet osoittavat kohti kainaloita. Tätä asentoa kutsutaan onnelliseksi vauvaksi. Tunne venytystä muun muassa nivusissa ja lonkankoukistajissa. Laske rauhallisesti viiteen.

jooga3

3. Laske vasen jalka alas ja suorista oikeaa jalkaa, venytä takareittä. Pidä kiinni pohkeesta (tai jos olet tosi venyvä niin nilkasta) ja jätä jalka pieneen koukkuun. Laske rauhallisesti viiteen. Vaihda jalkaa.

jooga5

jooga6

4. Laske vasen jalka oikean kyljen yli lattialle ja avaa kädet sivulle. Tunne venytys ja kierto selkärangassa. Vaihda puolta.

jooga8

jooga7

5. Kierrähdä vasemman kyljen kautta lapsen asentoon. Laske peppua mahdollisimman lähelle kantapäitä ja anna käsien olla rentona edessä. Laske otsa lattiaan/sängylle ja rentoudu.

jooga13

6. Nouse lapsen asennosta nelinkontin pyöristäen selkää niin ylös kuin saat, kuin kissa. Laske rauhallisesti kolmeen. Tämän jälkeen notkista selkää ja katso ylös. Tee omaan tahtiin selän pyöristystä ja notkistusta kolme kertaa.

jooga9

jooga10

Ja näin on aamujooga suoritettu eikä fiilis ole enää niin tönkkö. Muista kuunnella kroppaa ja tee liikkeet juuri omaan tahtiin, äläkä venytä liikaa! Tämä on nimenomaan pehmeä aamuvenyttely, tämän kuuluu olla mukavaa ja kroppaa herättelevää, toisinsanoen lempeää. Kokeilkaahan joku aamu!

Ihanaa viikonloppua kaikille! 🙂

jooga12

Advertisements

2 thoughts on “PEHMEÄ AAMUJOOGA

  1. Julia

    Mä kokeilin ja mullakin lähti tää lauantaiaamu tällä käyntiin! Ehdottomasti huomenaamullakin aion tän tehdän, kiitti taas vinkeistä! 😊 -Julia

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s