GO WITH THE FLOW

Tässä pari postausta sitten kertoilin tyytyväisenä pitkälle tähtäävästä suunnitelmastani ja saliohjelmastani muun muassa voiman kehittämiseksi. Noh, kävipä sitten kuitenkin niin että harhauduin kesken kaiken aloittamaan crossfitin on ramp kurssin. Hah, tästä oli taas pitkäjänteisyys kaukana. Olen joulun alla ostanut on ramp- kurssin itselleni lahjaksi, kun Järvenpään crossfit salilla oli todella hyvä tarjous kyseisestä aloituskurssista, joka oli vieläpä puoli vuotta voimassa. Tarkoitukseni oli siis aloittaa vähän keväämmällä, mutta hyppäsin nyt maaliskuussa aloittaneen kaverini kelkkaan.

Crossfit ja kaikenlainen toiminnallinen harjoittelu on kiinnostanut minua niiden monipuolisuuden ja kokonaisvaltaisuuden takia. Siinä kun ei välttämättä tarvita sen kummempia välineitä kuin koroke tai leuanvetotanko, ja silti treenistä saadaan koko vartaloa kuormittava ja rankka. Olen myös ajatellut että toiminnallinen harjoittelu on todella hyvä lisä, oli se oma päälaji sitten mikä tahansa.

Crossfit tunneilla on tarkoitus kehittää tasaisesti eri fyysisiä ominaisuuksia, ja siihen kuuluu lihasvoima-, kestävyys-, nopeus- ja notkeusharjoitteita. Jokainen harjoitus on erilainen. On rampia on mennyt nyt pari viikkoa ja olen tykännyt kovasti! Ainoa mistä en niin paljon välitä ja mikä on selvästi oma heikkouteni, on juoksu. Onkin ihan mielenkiintoista katsoa, tapahtuuko jo kuukaudessa jotain muutosta juoksukestoon/nopeuteen. Tähän mennessä ollaan harjoiteltu perus voimalajitekniikoita kuten maastavetoa, kyykkyä ja pystypunnerrusta, mutta myös kippileukoja, käsilläseisontapunnerruksia sekä erilaisia renkailla tehtäviä harjoituksia. Odotan innolla että pääsen harjoittelemaan köysikiipeilyä ja käsillä kävelyä.

DSC_0428

DSC_0443

Ikävä puoli tässä hairahduksessani on se, että paini kärsii kuukauden verran. Olin ensimmäisen viikon painimatta koska en yksinkertaisesti ehtinyt, mutta viikon painimattomuudesta aiheutui jo suhteettoman kovat vieroitusoireet. Tällä viikolla otinkin sitten asiakseni päästä vähintään yksiin painitreeneihin ja pääsinkin pukupainimaan peräti kaksi kertaa! Pukupaini on valitettavasti muutenkin jäänyt itsellä vähemmälle ajan puutteen vuoksi, joten tosi kiva että tuli pitkästä aikaa myös gille käyttöä. Toinen pukupainitreeneistä oli vielä spesiaalimpi, kun Hipkon mustavyö Jesse Malmberg tuli Sisulle opettamaan jiu jitsun saloja. Hiki lensi ja kivaa oli!

Vaikka minulla oli pitkäntähtäimen suunitelma salin puolelle, niin tämä nyt oli sellainen “go with the flow”-tyyppinen ratkaisu treenaamisen suhteen. Haluan tehdä niin monipuolisesti kaikkea että aika ei yksinkertaisesti riitä, ja olen tullut siihen tulokseen että ainoa missä harjoittelen tavoitteellisesti on paini. Tarkoittaen lähinnä sitä että pidän kiinni siitä että pääsen joka viikko painimaan. Muuten teen sitä mitä milloinkin tuntuu hyvältä, on se sitten punttia, tanssia, joogaa, voimistelua… ihan mikä nyt tuntuu olevan sillä hetkellä mielenkiinnon kohteena. Täytyy tehdä sitä mistä tykkää! 🙂

IMG_20170307_215119_532

DSC_04542

Summa summarum, hyvä treeniviikko siis takana: kolme crossfit tuntia ja kaksi pukupainia ja onneksi myös yksi kehonhuolto (jooga). Crossfitissahan tehdään aina niitä WOD- harjoituksia ja tässä teille yksi minkä voitte tehdä vaikka ulkona lenkillä tai jossain sisätiloissa mistä löytyy leuanvetotanko!

Aikaa vastaan (eli teette niin nopeasti kuin ehditte):

15×10 metriä viivajuoksua (vaihtoehtoisesti 150m juoksua)

10 metriä askelkyykkyä

10 leukaa (me tehtiin hyppyleukoja eli helpompana versiona, jos osaat tehdä kippileukoja niin ne käyvät hyvin!)

 

Mutta nyt ansaittua lepoa, ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille! 🙂

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s