TEHOKAS KOTIJUMPPA

Minulla on tapana jumppailla kotona jonkinlainen Tabata tai kuntopiiri jos en pääse salille. Kotijumpan ei tarvitse olla kummoinen eikä pitkä ja jumppaan olisi hyvä valita koko kroppaa kuormittavia liikkeitä, niin saa nopeasti kunnon hien pintaan. Myöskään mitään välineitä ei aina tarvita, joskus on kiva tehdä kuntopiiriä vaan kehonpainoharjoituksilla.

PhotoEditor-1491453481398

Asiaan siis. Tee seuraavat liikkeet putkeen ilman taukoja. Kierroksen jälkeen voit pitää minuutin tauon. Syke pysyy korkealla koko ajan. Tämä on lyhyt mutta tehokas jumppa, voit varata aikaa noin puoli tuntia. Jos joku liikkeistä on vieras, niin YouTubesta löytää hyvät ohjevideot kaikkiin liikkeisiin.

Lämmittele pari minuuttia hyppien x-hyppyjä, hiihtoliikettä ja paikallaanjuoksua. Voit myös tehdä niin, että lämmittelyn päälle teet yhden kierroksen jumppaliikkeitä lämmittelynomaisesti keventäen (tai puolet annetusta määrästä) ja sitten täysillä kolme kierrosta. Keventää voit esimerkiksi yleisliikettä niin, että jätät punnerruksen pois ja hyppykyykkyä niin että teet tavallisen kyykyn.

3-4 kierrosta:

15 yleisliikettä

15 punnerrusta

30 polvennostojuoksu

15 linkkaria

15 hyppykyykkyä (lähde AINA kyykystä ja hyppää räjähtävästi ylös, palaa suoraan kyykkyyn)

30 vuorikiipeilijää

15 askelkyykkyä (molemmille jaloille)

60 sekunttia lankku

 

Sitten vaan jumppaamaan, varmasti tulee hiki! Kohta kun aurinko alkaa lämmittää enemmän niin näitä jumppia on kiva tehdä vaikka takapihalla. Tai miksei jo nytkin, saa samalla vähän raitista ilmaa. 🙂

PhotoEditor-1491453386641
Enter a caption
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s