BJJ FINNISH OPEN 2017

Nyt se vihdoin tapahtui. Kävin ensimmäisissä bjj kisoissani!

Jännitin näitä kisoja jostain syystä ihan hirmuisen paljon. Voi olla että se johtui siitä, että ilmoittauduin sinne tarpeeksi ajoissa ja ehdin miettimään niitä muutaman viikon. Mitä lähemmäs kisat tulivat, sitä huonommin treenini kulkivat. Kisoja edeltävällä viikolla tuntui useamman kerran siltä, ettei enää huvita mennä treeneihin. Mieleni teki vain jäädä kotiin makaamaan. Kaduin muutamaan otteeseen ilmoittautumistani ja kerran treeneissä meinasi päästä itku. Vannoin että heitän koko gin roskiin kun kisat ovat ohi. Mielialani heittelehti laidasta toiseen pahemmin kuin raskaana ollessa, kaipa se johtui jännityksestä.

PhotoEditor-1492974086993
Aamulla jännitti, oikeastaan kauhistutti.

Minua varoiteltiin näistä kisoista, että ne ovat isot (Suomen suurimmat), että siellä on paljon hyviä painijoita ja ettei juuri Finnish Openit nyt ehkä ole paras valinta ensimmäisiksi kisoiksi. Itse ajattelin että mitä sitten, jostain se täytyy kuitenkin aloittaa. Ja jos häviän niin en todellakaan häviä huonolle. Minulla oli alunperinkin halu lähteä vain hakemaan kisakokemusta, katsomaan mitä siellä tapahtuu. Varoittelujen jälkeen jännitin tietenkin enemmän, mutta yritin pitää pääni kylmänä. Kolme yötä ennen kisoja aloin nähdä kaikenlaisia unia kisoista ja nukuin huonosti. Onneksi sentään kisoja edeltävän yön nukuin hyvin.

Menin kisapaikalle jo heti aamusta (kymmenen aikaan), vaikka oma ottelunumeroni oli 145 eli arvioitu aika matsilleni oli noin kahdelta. Aika meni kuitenkin nopeasti seuraillessa muiden otteluja. Sain välillä jännityksen aisoihin ja sellaisen suht tyynen ja hyvän kisafiiliksen päälle, mutta juuri ennen omaa ottelua pelko otti taas hetkeksi vallan. Ajattelin vain, että jos pärjään tatamilla edes minuutin niin olen jo voittaja. Että nyt haetaan sitä kokemusta. Mutta sainkin taisteltua koko erän (5 minuuttia) ja voitin pistein 4-0.

PhotoEditor-1492974113861
Otteluja käytiin neljällä tatamilla samanaikaisesti.
PhotoEditor-1492974182550
Lämmittelyn aika. Oma vuoro lähestyy.

Olen toki tiennyt että otteleminen on rankkaa. Että vaikka se 5 minuuttia kuulostaa naurettavan lyhyeltä ajalta, niin silloin kun itse on ottelemassa, se on yllättävän pitkä. Olin totaalisen poikki ensimmäisen matsin jälkeen. Ojentajat olivat aivan hapoilla, ja oksetti vähän. Kurkkua kuristi. Seuraavaan otteluun oli kymmenisen minuuttia aikaa. Jaksoin taistella uudet viisi minuuttia, mutta se meni lähinnä siihen että yritimme kaverin kanssa kaataa toisiamme. Emme saaneet oikein mitään aikaiseksi. Olimme molemmat kellon kumahtaessa nollapisteillä, ja tuomari päätti että kaveri oli piirun verran aktiivisempi erän aikana, joten hän voitti. Jos olisin voittanut tämänkin, olisin päässyt finaaliin. Voitin kuitenkin pronssia, josta olen ylpeä. En olisi villeimmissä unelmissakaan osannut toivoa mitalia.

PhotoEditor-1492974259528
Ihan hyvin meni, pääsin kaverin selkään.
PhotoEditor-1492974852964
Vitsi mikä fiilis.

Kaikenkaikkiaan hieno päivä, sain juuri sitä kokemusta mitä lähdin hakemaan ja ilokseni myös onnistumisenkokemuksia. Samalla tajusin tietenkin myös monta asiaa mitä täytyy työstää todella paljon. Tästä voi kehittyä vain paremmaksi. Mutta olen niin tyytyväinen siitä, että näin aikuisiälläkin uskallan ylilttää itseni ja hypätä takaisin kisaamaan, se vaati yllättävän paljon rohkeutta. Varsinkin kun olen nyt vähän alle vuoden vasta ehtinyt treenaamaan. Kyllä musta vielä kunnon jiujitsuka tulee! 🙂

PS. Haluan muistuttaa teitä siitä, että olkaa rohkeita, uskaltakaa tehdä asiota jotka pelottaa! Älkää pelätkö epäonnistumista, koska saatattekin onnistua. Ja vaikka ensimmäisillä kerroilla epäonnistuisikin, niin yrittäkää uudestaan. Itsensä ylittäminen on huikea tunne!

PhotoEditor-1492950897946
Tämä oli enemmän kuin uskalsin toivoa. Nyt vaan lisää treeniä, treeniä ja treeniä! 🙂
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s