LENKKIPOLULLA

Minä olen ihan surkea juoksemaan. Oikeasti. Ja olen ollut aina. Okei, en ole antanut sille hirveästi mahdollisuuksia. En ole sitä mitenkään erityisemmin harjoitellut jotta se joskus voisi rullata. Yläasteellakin suoritin Cooperin testit uimalla. Tietenkin. Kun tässä aina välillä yritän kirmailla niin kiinnitän huomiota ainakin seuraaviin asioihin: asentoni on huono. Jännitän koko yläkroppaa ihan kummallisella tavalla, juoksuni ei ole rentoa. Sykkeeni nousee nopeasti aivan liian korkealle, ja se ei ole hyvä jos yrittää vasta harjoitella juoksemista. Pitäisi pysyä maltillisissa sykkeissä. Ja siinä ovat suurimmat syyt miksi en tykkää juoksemisesta. Se ei tunnu minulle luonnolliselta.

Noh, tänään kun pohdin että mitähän haluasin oikein treenailla, heitin itselleni haasteen: jotain mihin liittyy juoksun harjoittelua. Lähdimme tyttäreni kanssa äidilleni, jonne tytär jäi leikkimään kun suuntasin lähimmälle kuntoradalle. Ja kuulkaa, ylitin siellä itseni! Tämä treeni jonka teille jaan, voi kuulostaa todella helpolta. Mutta uskokaa pois, minulle se ei ollut.

PhotoEditor-1500055370323
Pitkältä näyttää..

Itse tykkäsin tästä tosi paljon, eli teille jotka kaipaatte vähän jotain spesiaalia lenkin oheen tai ylipäätänsä vaan jotain treeniä mitä ulkona voi tehdä, tämä on hyvä! Treenini oli siis seuraavanlainen:

4x

500 m hölkkää

20 jalkojen nostoa leuanvetotangossa (crossfit termein toes to bar)

20 punnerrusta

20 kyykkyä

20 lapavetoa

20 askelkyykkyä

Aluksi asetin itselleni tavoitteeksi viisi kierrosta. Mutta tuon neljän jälkeen olin jo niin kaikkeni antanut, että ajattelin sen riittävän. Matkahan voi olla vaikka 400 metriä jos tämän tekee urheilukentällä, itse mittasin matkaksi noin puolikilometriä, mikä oli pururadan lyhin mahdollinen reitti. Pysähdyin aina jumppapaikalle tekemään nuo lihaskuntoliikkeet ja sitten taas hölkkäämään. Yritin keskittyä hölkässä siihen, etten lähde liikkeelle liian lujaa ja juoksu olisi rentoa. Ilokseni onnistuin aika hyvin! Minun vauhtini ei todellakaan ollut päätä huimaava, mutta tosiaan halusin keskittyä tekniikkaan ja siihen, että minulle jää vielä voimia tehdä lihaskunto-osuudet puhtaalla tekniikalla. Aikaa koko hommaan matkoineen minulla meni noin tunti, joten ihan mukavan mittainenkin tämä treeni oli!

PhotoEditor-1500055464686

Eli ei muuta kuin kokeilemaan, jos haluatte ulkona tehdä vähän hikijumppaa. Tuota voi räätälöidä itselleen sopivaksi: juoksumatkat sitä vauhtia mitä kuntosi antaa myöten ja lihaskuntoliikkeet voi tietenkin valita itse. Tämä versio on aika “aloittelijant”, eli rauhallista hölkkää ja hyvä keskittyminen lihaskuntoliikkeiden tekniikkaan. Jos olet tosi kovakuntoinen, niin tämän voi suorittaa vaikka ajatuksella “niin nopeasti kuin pystyy”. Ja jopa vaihtaa lihaskuntoliikkeet vaativampiin, esimerkiksi lapavedot kunnon leuanvetoon, punnerrukset burpeisiin yms.

Mukavaa viikonloppua! ❤PhotoEditor-1500055426029

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s