HATTUJUHLAT

Yksi vanhenemisen merkki on varmaan se, että perheen ja sukulaisten kanssa vietetty aika tuntuu entistä tärkeämmältä ja siltä, että sitä haluaisi tehdä mahdollisimman usein. Meillä on aina ollut aika tiiviit suhteet lähisukulaisten kanssa (tätien, setien ja serkkujen) sekä tietenkin perheen kanssa. Ydinperheemme on iso ja räiskyvä, minulla on kaksi siskoa ja veli, ja kaikki meistä on aika tulisia temperamentiltaan. Mutta he ovat minulle niin tärkeitä. Samoin tietenkin vanhempani ja isovanhempani.

IMG_2901

 

Isoäitini järjesti hiljattain hattujuhlat, jotka pidettiin lähipiirin kesken. Eli isoäitini lapset ja heidän lapsensa. Idea oli simppeli: vietetään aikaa perheen kesken, pelataan, syödään, ja bonuksena kaikilla tulisi olla hattu päässä. Itse sai päättää, laitaako jonkun hauskan hatun vaiko tyylikkään hatun: tyyli vapaa mutta “pakollinen”.

Kävin kaupoissa katselemassa hattuja, mutta mikään ei oikein tuntunut miellyttävän silmääni. En käytä hattuja (siis sellaisia tyylikkäitä hattuja) hirveästi, joten en viitsinyt ostaa hattua turhaan. Mitään hassua hattua ei myöskään tielle sattunut. Sitten muistin, että ostin häämatkaltamme sen ainoan hellehatun, joka on koskaan miellyttänyt silmääni. Päätin laittaa sen. Myös samaiselta matkalta ostamani mekko pääsi ensimmäistä kertaa ulkoilemaan. Oli aika ihana laittautua mekkoon ja hattuun, enää olisi puuttunut pitsihanskat! 🙂

IMG_2968

IMG_2989

 

 

Sukujuhiin kuuluu tietenkin pienimuotoinen kisailu. Pelejä oli päivän aikana useampikin, ennen ruokailua ja ruokailun jälkeen. Ensin pelattiin ketjun heittoa, jossa yhdeksän pientä ketjunpätkää oli tarkoitus saada heitettyä pistereikiin. On muuten yllättävän haastavaa! Sitten heitettiin tikkaa. Ketjunheiton ja tikanheiton pisteet laskettiin yhteen, ja näiden “lajien” yhteistuloksellaan paras sai palkinnon. Isoäitini oli hoitanut palkinnot myös toiseksi tulleelle ja viimeiseksi jääneelle.

IMG_2920

IMG_3010

 

 

Sitten syötiin. Ruokana oli lettuja erilaisilla suolaisilla täytteillä, ja tietenkin jälkkäriksi kermavaahdolla ja hillolla. Juhlat olivat kokonaisuudessaan ulkona, onneksi päivä oli kaunis ja aurinkoinen, kyllä kelpasi!

IMG_3039

IMG_3035

IMG_3036

 

 

Oli ihana viettää perheen kanssa aikaa ihan rauhassa. Kaikilla on tänäpäivänä niin paljon omia juttuja ja menoja, ettemme ehdi suurella porukalla usein olemaan. Tietenkään kaikki eivät tännekään päässet, mutta edes osan näkeminen pitkästä aikaa oli mukavaa. Ja vielä näinkin hauskoissa merkeissä kuin hattujuhlat! 🙂

IMG_3063

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s